Pui sote cu varza de Bruxelles

Am fiert intai pieptul de pui. Varza de Bruxelles, in stare cruda, se curata, se taie cotoarele shi se opareste in apa cu sare. Carnea de pui, am taia

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pui (orice parte carnoasa; eu am avut un piept de pui congelat)
  • varza de Bruxelles (din borcan de 800 gr
  • dar se poate shi o cantitate mai mare)
  • 300 ml lapte
  • o lingura de faina
  • 150 gr smantana
  • 1/2 pachet de unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Am fiert intai pieptul de pui.

Varza de Bruxelles, in stare cruda, se curata, se taie cotoarele shi se opareste in apa cu sare.

Carnea de pui, am taiat-o in bucati potrivite am pus unt la topit in tigaie si am pus si bucatile de pui, apa si sare si le-am lasat la foc mic pentru 10 minute.

Intre timp, am desfacut intr-o craticioara, faina cu laptele si smantana.

Am pus craticioara pe foc si am pus shi restul de unt si le-am lasat sa fiarba pana s-a mai ingrosat sosul.

Cat am facut sosul s-a inmuiat shi carnea shi am procedat la faza finala:

Intr-o cratita am pus varza peste care am turnat sosul, peste ele am turnat compozitia din tigaie.

Am lasat la fiert, la foc mic, cca 30 de minute, amestecand din cand in cand. Cu vreo 10 min inainte de a inchide focul, am condimentat cu sare si piper.


Pofta buna!

Reteta Pui sote cu varza de Bruxelles a fost propusa de droopina pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de pui gasiti aici:

Piept de pui in sos cu acordeoane de cartofi,

Pui cu sos de vin si mustar,

Pui cu rosii

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu hrean

Am pornit initial de la ideea de ciorba saseasca si am ajuns la ce se vede. Adica acest preparat face parte din ciclul ,,...

Ciorba de cartofi noi cu hrean
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca