Pui umplut la tava

Pentru pui umplut la tava carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se scot oasele de la piept fara sa se taie carnea. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 1 kg
  • ulei - 100 ml
  • paine alba - 125 g
  • oua - 2 bucati
  • ceapa - 75 g
  • lapte - 100 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ficat de pui - 100 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru pui umplut la tava carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se scot oasele de la piept fara sa se taie carnea. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Painea alba se curata de coaja, se taie felii, se inmoaie in lapte si se scurge bine. Ficatul de pui se curata, se spala si se taie cuburi. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Un ou se fierbe pana ajunge de consistenta tare, se curata de coaja si se taie cuburi; celalalt ou se sparge si se separa albusul de galbenus. Ceapa si ficatul se inabusa separat in 50 ml ulei cu 100 ml apa, se racesc si se amesteca cu paine, ou fiert, sare si albus batut spuma. Cu aceasta compozitie se umplu puii, se cos, se ung cu 50 ml ulei, se aseaza intr-o tava si se frig la cuptor cca 30 minute, stropindu-se cu jiul format. Dupa frigere, se raceste putin si se portioneaza.

Puiul umplut la tava se serveste cald cu diferite garnituri (cartofi pai, piure de cartofi, etc.).


Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Creier pane

Am facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste

Creier pane
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa