Pui Zingara

Pui Zingara este o mancare cu carne de pui de origine italiana.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400-500 g piept pui fara os
  • 200 g ciuperci conserva
  • 200 g sunca
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura de unt
  • 1-2 linguri bulion
  • 100 ml vin
  • 100 ml apa
  • boia
  • delikat
  • boabe piper si piper macinat
  • 1 leg patrunjel

Mod de preparare

Pui Zingara este o mancare cu carne de pui de origine italiana. Pieptul de pui se taie in felii, nu prea subtiri si se aplatizeaza cu palma. Feliile de piept se condimenteaza, se dau prin faina si se prajesc in ulei pe ambele parti.
Sunca taiata fasii subtiri si ciupercile scurse de zeama din conserva se calesc in unt 5 min, turnam peste ele apa si vinul apoi se pun si feliile de piept de pui. Se fierb cam 20 min,se condimenteaza dupa gust cu delikat, boia si piper.


Pui Zingara se serveste cu garnitura de cartofi natur si presarat cu patrunjel verde taiat fin. Pofta buna!
Cutit traditional japonez Santoku, marca Zwilling de la KitchenShop mi-ar fi de folos la prepararea retetei !

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...