Puicuta cu vin (à la Jurassiene)

Puicuta asta se pregateste cu un vin alb din regiunea Jura/Franta Eu am folosit un Chardonnay-Côtes du Jura Taiem bucati gainuta. Saram si piperam.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 puicuta grasa
  • 500 - 600 ml vin
  • 500 g ciuperci maro
  • 3 échalote/cepe lunguiete
  • 200 g creme fraiche
  • 50 g unt
  • rozmarin & thymian
  • sare
  • piper
  • Paste:
  • 100 g gris
  • 200 g faina de griu
  • 3 oua
  • un praf de sare

Mod de preparare

Puicuta asta se pregateste cu un vin alb din regiunea Jura/Franta

Eu am folosit un Chardonnay-Côtes du Jura

Taiem bucati gainuta. Saram si piperam. Rumenim bucatile bine in unt.

Adaugam ceapa tocata. Cind devine transparenta, stingem carnea cu vin.

Condimentam si dam in cuptorul preincalzit la 200°C timp de jumatate de ora.

Dupa care adaugam ciupercile intregi si lasam inca 20 de minute.

(timp care-l folosim la incalzit apa cu sare,pentru fiert pastele).

Scoatem vasul din cuptor, adaugam creme fraiche-ul, amestecam si mai lasam 5 minute la foc (pe plita,nu in cuptor).

Pastele

Am framintat aluatul si l-am lasat la odihna acoperit, vreo jumatate de ora. Am intins foaia si am taiat model Reginette.

Se fierb in apa cu sare, pina se ridica deasupra.

Daca le fierbieti imediat cind le faceti, ajunge 1-2 minute, daca-s uscate, maxim 5 minute.


Pofta buna!

Reteta Puicuta cu vin (à la Jurassiene) a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de pui: Pui cu sos de vin si mustar

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...