Pulpa de berbec la tava cu usturoi

Pentru pulpa de berbec la tava cu usturoi se alege totdeauna carne de berbec tanar si care nu miroase. Totusi, carnea de berbec nu se intrebuinteaza niciodata prea proaspata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg pulpa
  • 50 g slanina
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura untura
  • sare.

Mod de preparare

Pentru pulpa de berbec la tava cu usturoi se alege totdeauna carne de berbec tanar si care nu miroase. Totusi, carnea de berbec nu se intrebuinteaza niciodata prea proaspata si se tine cel putin 2 — 3 zile dupa ce animalul a fost taiat, la un loc racoros si bine aerisit, iar iarna se pastreaza 5 — 6 zile. Se curata pulpa de pielite si mai ales de grasime, care are un gust neplacut. Se curata, insa numai cu o ora inainte de pregatire. Pulpa pregatita pentru fript se impaneaza sau nu cu slanina si usturoi, dupa gust.
Se sareaza si se asaza in tava. Se tine astfel o jumatate de ora, se da apoi la cuptor, la foc potrivit. Cat sta la cuptor, se unge din cand in cand cu zeama din tava, pana se fragezeste, iar la sfarsit se unge cu untura. Cand este gata, se taie felii, iar sosul se curata de grasime, se fierbe cu putina apa si se serveste separat. Garnitura obisnuita la friptura de berbec este fasolea boabe sau piureul de fasole.


Pulpa de berbec la tava se serveste cu fasole boabe sau piureul de fasole.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa