Pulpa de curcan impanata si ragout de castane

1.Carnea dezosata se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie si se impaneaza cu fasii de slanina afumata. Apoi, carnea se va lega ca sa aiba o fo

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane: 800g. pulpe de curcan
  • 100g. slanina afumata
  • 1 ceapa rosie
  • 8 catei de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • Pentru ragout de castane: 200g. ceapa rosie
  • 4 catei de usturoi
  • 1 mar
  • 200g. castane fierte si caratate
  • Pentru garnitura: 600g. cartofi
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

1.Carnea dezosata se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie si se impaneaza cu fasii de slanina afumata. Apoi, carnea se va lega ca sa aiba o forma frumoasa. Ceapa si usturoiul se curata si se taie felii subtiri.

2.Se preincalzeste cuptorul la 160*C. Ceapa si usturoiul se pun intr-o tava, peste se aseaza carnea, uleiul si apa. Se pune tava in cuptor pentru 80 de minute. Din cand in cand se stropeste cu jiul din tava. Daca este necesar, se mai adauga apa.

3.Se prepara ragout-ul de castane: ceapa curatata se taie felii, usturoiul in jumatate, iar marul in felii. Castanele se fierb si se curata. In putin ulei se caleste ceapa, se adauga usturoiul, marul si se calesc impreuna 3-4 minute. Se adauga castanele si se lasa sa fiarba impreuna.

4.Cartofii se spala si se fierb in coaja. Apoi se curata de coaja, se taie in bucati si se frig in ulei, se sareaza dupa gust.
Pe un platou se aranjeaza felii de piept de curcan pe un pat de ragout de castane si cartofi. Se orneaza cu frunze de patrunjel verde. Se serveste alaturi un vin alb sec.

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Bors taranesc de coada de vitel II

Va prezint o alta varianta de preparare a borsului taranesc. Prima varianta este dupa carte si o gasiti aici ...

Bors taranesc de coada de vitel II
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea