Pulpa de miel umpluta cu masline

Este ideal ca pulpa sa fie umpluta 1-2 zile in avans si tinuta la frigider. Se amesteca (eventual in procesor) maslinele, usturoiul, rosmarinul, ulei

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 1/4 cana masline grecesti (kalamata) maruntite
  • usturoi (1- 3 catei
  • dupa gust) maruntit
  • 1 Lingura ulei de masline
  • 3/4 lingurita rozmarin + 4 crengute
  • 3/4 lingurita coaja de lamiie rasa
  • 1 pulpa de miel de aprox. 2 kg
  • dezosata
  • sare si piper
  • 1/2 cana vin alb

Mod de preparare

Este ideal ca pulpa sa fie umpluta 1-2 zile in avans si tinuta la frigider.

Se amesteca (eventual in procesor) maslinele, usturoiul, rosmarinul, uleiul si coaja de lamaie pana devin pasta.

Se intinde pulpa de miel si se "desface" sa aibe o grosime cit mai egala, se da cu sare si piper. Se intinde amestecul de masline, se ruleaza si se leaga cu sfoara de bucatarie din 2 in 3 cm. Se infasoara in folie de plastic si se da la frigider cel putin 6 ore. Se aduce la temperatura camerei inainte sa intre la cuptor.

Cuptorul se preincalzeste la 230 C/450 F. Se pune pulpa in tava (daca tava are gratar, se pune pe gratar) si se mai da cu sare si piper (de data asta, pe deasupra).

Se pun crengutele de rozmarin sub miel si se baga la cuptor pentru 10 minute. Se reduce temperatura la 175 C/350 F, se toarna vinul peste miel si se coace 45 de minute. Se mai unge cu sucurile lasate de 2 ori in timpul coacerii.

Cind se scoate din cuptor se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa sa stea 10-15 min.


Se serveste cu sosul din tava.

Pofta buna!

Reteta Pulpa de miel umpluta cu masline este propusa de Luli

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gnocchi cu carnati de curcan

M-am inspirat dupa reteta lui Timea,a iesit ceva bun.

Gnocchi cu carnati de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca