Pulpa de porc cu chimen la cuptor

Pentru pulpa de porc cu chimen la cuptor se sareaza un but de porc (pulpa dinapoi) si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se asaza intr-o tava.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg pulpa
  • 1 lingurita chimen
  • sare.

Mod de preparare

Pentru pulpa de porc cu chimen la cuptor se sareaza un but de porc (pulpa dinapoi) si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se asaza intr-o tava, se toarna 2 — 3 linguri de apa si se presara cu putin chimen. Se pune la cuptor, la foc potrivit. Se unge din cand in cand cu zeama din tava. Daca aceasta scade, se mai adauga o lingura sau doua de apa. Nu se pune untura la fript, carnea de porc fiind grasa. Trebuie bine fripta, altfel se digera greu. Se tine la cuptor cam doua ore si jumatate. Se taie felii.
Cand purcelul este tanar, se pune la fript cu soriciul, acesta crestandu-se in forma de patrate mici, cu un cutit ascutit. Daca in timpul friptului soriciul se rumeneste prea tare, se acopera cu o hartie alba. Cand friptura este gata, inainte de a o taia, se desprind cu un cutit patratele de sorici   rumenite. Se asaza pe aceeasi farfurie cu fripura taiata felii.


Pulpa de porc cu chimen la cuptor se serveste cu sosul din tava, curatit de grasime si strecurat, si cu cartofi prajiti.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii