Pulpa de porc cu oregano si usturoi

Spala si sterge carnea. Curata usturoiul si taie cateii in lungime de ½ cm grosime. Infige bucatile de usturoi in carne cu ajutorul unui cutit ascu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cotlet sau pulpa de porc
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano macinat
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Spala si sterge carnea. Curata usturoiul si taie cateii in lungime de ½ cm grosime. Infige bucatile de usturoi in carne cu ajutorul unui cutit ascutit, in asa fel incat sa ramana o parte si in exterior. Lasa vasul roman la inmuiat in apa pentru 10 minute, dupa care aseaza carnea in vas. Amesteca in ulei sare, piper si oregano. Toarna peste carne si pune vasul la cuptor. Ridica treptat temperatura din 10 in 10 minute pana cand ajungi la o temperatura medie. Dupa 60 de minute scoate capacul vasului si lasa carnea sa se prajeasca. Astfel se vor praji si bucatile de usturoi.
Se poate servi cu piure de cartofi si sos de morcovi.

Alte retete recomandate:

Zacusca de ciuperci

Ciuperci umplute

Castraveti bulgaresti

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...