Pulpa de porc cu portocale

Carnea de porc se taie in bucati si se prajeste in ulei incins. Se adauga apa si se lasa sa se inabuse. Pentru sos: faina se amesteca pe foc cu zaharu

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de zahar
  • o jumatate de cana de suc de rosii
  • 2 linguri de faina
  • 4 portocale
  • o legatura de patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Carnea de porc se taie in bucati si se prajeste in ulei incins. Se adauga apa si se lasa sa se inabuse.

Pentru sos: faina se amesteca pe foc cu zaharul, se adauga uleiul si se lasa sa fiarba cu o cana de apa.

Portocalele se curata de coaja si de samburi si se desfac in felii, care se dau la cuptor intr-o tava unsa cu unt, timp de zece minute.

Dupa ce s-a inabusit carnea, se adauga sosul si pasta de tomate cu putina apa. Cand este aproape gata, se adauga portocalele, fara sa se mai amestece, ca sa nu se zdrobeasca fructele. Se mai lasa pe foc cinci minute si se adauga patrunjel sau marar taiat marunt. Cand este gata, se mai poate adauga si o lingura de smantana, subtiata cu putina apa.
Alte retete carne recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...