Pulpa de porc cu ragout

Se curata pulpa de grasime, se spala , se sterge cu un prosop si se sareaza. Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, apoi se lasa putin la raci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr. pulpa de porc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 8 cartofi potriviti de mari
  • 1 manunchi de patrunjel
  • 1 dl. ulei
  • pentru ragout: 4 fire de ceapa verde
  • 150 gr. ciuperci
  • 1 ramurica de rozmarin
  • 3 fire de cimbrisor
  • 1 manunchi de patrunjel
  • 4 catei de usturoi
  • 150 gr. rosii
  • 1 dl. vin alb; 1 foaie de aluminiu

Mod de preparare

Se curata pulpa de grasime, se spala , se sterge cu un prosop si se sareaza. Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, apoi se lasa putin la racit si se curata. Ceapa si usturoiul se curata si se taie felii. Pe fundul unei tavi se aseaza ceapa, usturoiul si fire de patrunjel verde. Se pune peste carnea, stropim cu ulei si 1 dl. apa. Se pune tava in cuptor si se lasa pana cand carnea se rumeneste, apoi se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la 120 grade pana se termina.

Se scoate tava din cuptor si se lasa carnea sa se raceasca putin. Se pregateste ragout-ul: ceapa verde se curata si se taie in bucati potrivit de mari. Verdeata(patrunjelul, rozmarinul, cimbrisorul) se taie marunt, usturoiul se zdrobeste, iar ciupercile se taie felii, daca sunt proaspete. (se pot folosi si ciuperci din conserva). In putina grasime se caleste ceapa, se adauga ciupercile, se sareaza , pipereaza, se pune usturoiul, rozmarinul, cimbrisorul si patrunjelul. Se amesteca bine, se pune vinul si se lasa sa fiarba. In acest amestec se scurge grasimea de pe carne, dupa care se adauga rosiile fara pielita. Cartofii curatati de coaja si se lasa intregi se rumenesc putin in grasime.
Pe un platou se aseaza la o parte cartofii, alaturi carnea feliata si ragout-ul.

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pariziene cu branza si stafide

Daca ma gandesc fooooaaaarte bine, reteta o am de la Ana Maria (Justlovecooking)! Am facut prima data anul trecut cu nutella...

Desert pariziene cu branza si stafide
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa