Pulpa de porc in sos dulce cu ciuperci pane

Carnea se spala, se curata si se taie in bucati. Se sareaza si se pune intr-un vas cu ulei, care se introduce la cuptor. Ciupercile se spala, se curat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • o ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 2 lingurite de miere
  • o cana cu zeama de carne
  • o lingurita de mustar
  • 6 ciuperci mari
  • 2 oua
  • 4 linguri de faina
  • o jumatate de cana de lapte
  • 8 linguri de ulei
  • 50 g cascaval
  • boia dulce
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea se spala, se curata si se taie in bucati. Se sareaza si se pune intr-un vas cu ulei, care se introduce la cuptor. Ciupercile se spala, se curata de pielite si li se indeparteaza piciorusele. Se face un amestec din ou, faina, lapte si un praf de sare, care va avea consistenta unui aluat foarte moale. Se dau ciupercile prin acest aluat si se prajesc in ulei bine incins. Se scot din tigaie si se pun pe o farfurie. Se rade cascaval deasupra si se acopera.

Se scurge o parte din uleiul in care s-au prajit ciupercile, iar in restul se pune la calit ceapa curatata si taiata solzisori. Se adauga ardeiul gras, taiat in cubulete, mustarul si mierea. Cand ceapa incepe sa se inmoaie, se subtiaza sosul cu o cana de zeama de carne, in care au fost dizolvate doua linguri de pasta de tomate. Cand sosul e gata, se condimenteaza cu piper si boia si se rastoarna cald in tava cu carnea de porc aflata la cuptor. Se mai lasa pulpa impreuna cu sosul pentru aproximativ 15 minute.
Se serveste carnea calda, cu sosul deasupra si cu garnitura de ciuperci.

Alte reteta ciuperci recomandate

Ciuperci umplute

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide