Pulpa de purcel in vin rosu cu fasole boabe

Cu o seara inainte de a gati, se pune fasolea la inmuiat in apa rece. Pulpa de purcel se spala, se sareaza, se pipereaza si se pune intr-o cratita c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr. fasole alba boabe
  • 800 gr. pulpa de purcel
  • dezosata
  • sare
  • piper
  • 5 lg. ulei
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbrisor tocat
  • 1 foaie de dafin
  • 100 gr.piure de rosii
  • 2 dl. vin rosu
  • 2l gr. zahar

Mod de preparare

Cu o seara inainte de a gati, se pune fasolea la inmuiat in apa rece.

Pulpa de purcel se spala, se sareaza, se pipereaza si se pune intr-o cratita cu ulei si se rumeneste pe toate partile.

Intre timp, se curata zarzavatul si se taie; ceapa se taie marunt, iar restul in cubulete si se presara peste carnea din cratita si se caleste putin. Se condimenteaza cu cimbrisorul tocat, cateii de usturoi zdrobiti, 1 lingura de sare si se adauga 5 dl. apa si se fierbe totul, pe foc mic, pana cand carnea este bine patrunsa.

Fasolea se scurge de apa si se pune la fiert cu sare si o foaie de dafin, timp de 30 min.

Cand carnea este gata, se scoate din cratita, iar sosul in care a fiert se pune in blender, se omogenizeaza bine si se amesteca cu pireul de rosii, zaharul si vinul. Se pun la fiert impreuna pana da un clocot, se ia deoparte si se incorporeaza in el lintea fiarta si scursa de apa.
Carnea se taie felii cu un cutit zimtat, pentru ca sa nu se sfarme carnea in timpul taierii si se aseaza pe un platou cu garnitura de fasole si zarzavaturi. Acompaniem preparatul cu un vin rosu.

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi umpluti cu afumatura, usturoi si cascaval

As manca cartofi copti non stop! Daca pun peste ei si putina smantana cu usturoi ...chiar nu ma pot opri. Ce m-am gandit...

Cartofi umpluti cu afumatura, usturoi si cascaval
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea