Pulpe de pui cu castane

Este o reteta mai deosebita, dar foarte gustoasa. Este o reteta perfecta pentru aceasta perioada a anului cand castanele snt numai bune de consumat

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui inferioare (ciocanele )
  • 1 ceapa mare
  • 1 rosie
  • 1 ardei galben
  • 150 gr castane coapte si decojite
  • sos de soia
  • pudra ghimbir
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin alb dulce

Mod de preparare

Carnea am spalat-o in apa rece si am curatat-o bine. Intr-un castron am pus 2 lingurite sos de soia, putina pudra de ghimbir si putin piper proaspat rasnit. Le-am amestecat si am pus pulpele. Le-am amestecat bine astfel incat sa fie sos pe fiecare pulpa, pe toata suprafata.

Le-am lasat deoparte.

  Intr-o tigaie, pe foc mic, am pus 2 linguri ulei si ceapa taiata, am lasat la calit 2 minute. Am adaugat ardeiul taiat cubulete si pulpele de pui. Lasam la foc mic pentru 5 minute, dupa care am adaugat vinul alb.

Acoperim cu un capac si in ultimele 10 minute de gatire am adaugat castanele coapte, decojite si taiate si rosia taiata cuburi.

Am mai lasat la foc pentru 10 minute.

Serviti cu piure de cartofi.

Castanele le-am copt cu o seara inainte. Inainte sa le pun in tava, le-am spalat bine si apoi s-au odihnit cam o jumate de ora in apa, la inmuiat, am schimbat apa si le-am mai lasat sa mai stea cam 10 minute. Direct din apa le-am luat si le-am crestat cu un cutit bine ascutit si cu grija sa nu ma tai. Le-am asezat in tava si apoi tava am pus-o in cuptorul incins la 200 grade C, pentru 30 minute. In acest timp, le-am mai scuturat din cand in cand. Pentru mine castanele coapte sunt un deliciu si nu ma satur de ele. Stau cu castronul cu castane coapte in brate, desfac si mananc.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Varza cu carne de porc la tuci

A sosit sezonul vezei  .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...

Varza cu carne de porc la tuci
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos