Pulpe de pui cu morcov

Pulpele de pui cu morcov sunt excelente alaturi de o garnitura de legume sote sau piure de cartofi.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 4-6 pulpe de pui fara piele
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 3-4 catei usturoi taiati marunt sau pisati
  • 150-200 ml vin alb
  • 200-250 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita curry
  • piper
  • sare
  • Garnitura de morcov
  • 8 linguri ulei
  • 700 g morcov ras
  • 1 ceapa mica tocata marunt

Mod de preparare

Mod preparare

Se pune ceapa la calit cu cele 2 linguri de ulei, apoi se adauga usturoiul, pulpele si se prajesc putin (1-2 min) pe ambele parti. Apoi se adauga curry-ul, vinul, apa calduta, piperul si sarea, si se acopera oala(ceaun,tigaie) si se la lasa la fiert cca 20 min.
Apoi se ia capacul, se lasa sa scada apa si se lasa sa se prajeasca pulpele, intorcandule pe o parte si pe alta (sa se prajeasca pe ambele parti). Se gusta daca mai trebuie adaugata sare.
In alta tigaie se pune la calit ceapa, apoi se aduga morcovul ras, se sareaza si se prajeste amestecand din cand in cand.
Dupa ce s-a prajit morcovul se adauga peste pulpele facute si se mai lasa la foc pt 5-10 min.


Pulpele de pui cu morcov se servesc calde, alaturi de o garnitura de legume asortate ssau piure de cartofi.

Reteta de pulpe de pui cu morcov a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Retetele Familiei.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...