Purcel la tava

Se opareste purcelul si se curata cu faina de porumb sau, mai bine, cu saciz, asa cum se curata capul de vitel sau de porc, pina cind devine alb cum e

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • purcel
  • untdelemn
  • rom

Mod de preparare

Se opareste purcelul si se curata cu faina de porumb sau, mai bine, cu saciz, asa cum se curata capul de vitel sau de porc, pina cind devine alb cum e coala de hirtie. Se sareaza.


Daca se pune la tava, se aseaza mai intii pe fundul tavii mici betisoare, improvizind astfel un gratar, ca sa nu se lipeasca.

Daca se pune la frigare, se asaza mai intii frigarea pe carbuni, pina se inroseste. Apoi se introduce in purcel si se baga la cuptor.

Se unge din cind in cind cu untdelemn fin si, cind s-a rumenit pielea, cu rom.


Ca salata e recomandabila varza rosie cu otet de vin si untdelemn bun, sau andivele. Se serveste cu vin alb sec

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa