Rasfat culinar - friptura

Friptura de porc este delicioasa. Pentru a prepara aceasta friptura aveti nevoie de carne de porc, lapte, mustar, ulei, usturoi si sare dupa gust.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ingrediente pentru friptura:
  • carne de porc  (preferabil si cu un pic de gras)
  • sare si piper dupa gust
  • ingrediente maioneza din lapte cu usturoi:
  • 50g lapte
  • un varf de lingura de mustar
  • 3-4 linguri ule (de masline sau de floarea soarelui)
  • 3 catei usturoi
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Friptura de porc este delicioasa. Nu stiu cum, dar cand vine frigul devin carnivora (nu ca n-as fi si in restul anului, dar acum se accentueaza aceasta pofta) si incep sa ador friptura/gratarul din carne de porc cu mujdei de usturoi, asa ca, azi, intr-un moment de respiro (cel mic doarme si oricum el nu are voie sa pape prajeli si grasimi), mi-a bagat cutitul intr-o fleica de carne cumparata pt a face ceva mancare care sa tina vreo 2 zile. am scos din dulap tigaia gratar, am pus-o pe ochi, i-am tras un strat de sare si un puf de piper si am lasat-o sa se incinga pana am taiat 3 fasii de carne. Deja salivam

Le-am prajit foarte bine, la foc tare, pe ambele parti (nu-mi place carnea in sange…bleah), apoi m-am gandit la mujdeiul meu de usturoi (era o vreme cand nici nu-l suportam) si m-am indeptat spre frigider sa-mi iau lapte, mustar si usturoi ca sa-mi fac o maioneaza cu lapte (e buna daca nu ai chef sa faci din oua), le-am amestecat si am turnat un pic de ulei de masline, un puf de sare si la blender cu ele…hmmm o minunatie dupa ce am mai pus un pic de ulei..a iesit exact ca o maioneza. Acu sa te tii… mi-am aranjat preparat ele pe masa si a urmat rasfatul, iar la final, ca sa sting focul iutelii de la usturoi, mi-am facut si un suc cu gheata (un pic de gheata maruntita, sirop si apa) si gata: acum astept sa mi se trezeasca odorul sa-i dau si lui ceva pasat sa pape.


Friprura se serveste calda.

Aceasta reteta a fost scrisa de Irina Raileanu pentru concursul media-content.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mic dejun

N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...

Mic dejun
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca