Rata cu masline si ceapa

Pentru rata cu masline si ceapa se prajesc bucatile de rata cu o jumatate lingura de untura. Daca rata este grasa, se pune fara untura in cratita.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata mijlocie
  • 1 lingura untura
  • 4 cepe
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingura bulion
  • 200 g masline
  • sare.

Mod de preparare

Pentru rata cu masline si ceapa se prajesc bucatile de rata cu o jumatate lingura de untura (daca rata este grasa, se pune fara untura in cratita, deoarece lasa singura grasime). Se adauga cate putina apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se taie ceapa felii subtiri si se rumeneste cu o jumatate lingura untura. Se adauga faina, se stinge cu putina apa. Se toarna sosul in cratita cu carne. Se potriveste de sare, se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit. Se adauga o lingura de bulion si cand rata este aproape fiarta, se pun maslinele fierte in apa, separat, 10 minute. Se lasa sa mai dea cateva clocote. Aceeasi mancare se pregateste cu ulei si se  serveste rece. La fel se pregateste si gasca cu masline.


Rata cu masline si ceapa se poate servi si rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu ciuperci

Pulpe de pui cu ciuperci
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca