Rata cu masline si ceapa

Pentru rata cu masline si ceapa se prajesc bucatile de rata cu o jumatate lingura de untura. Daca rata este grasa, se pune fara untura in cratita.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata mijlocie
  • 1 lingura untura
  • 4 cepe
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingura bulion
  • 200 g masline
  • sare.

Mod de preparare

Pentru rata cu masline si ceapa se prajesc bucatile de rata cu o jumatate lingura de untura (daca rata este grasa, se pune fara untura in cratita, deoarece lasa singura grasime). Se adauga cate putina apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se taie ceapa felii subtiri si se rumeneste cu o jumatate lingura untura. Se adauga faina, se stinge cu putina apa. Se toarna sosul in cratita cu carne. Se potriveste de sare, se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit. Se adauga o lingura de bulion si cand rata este aproape fiarta, se pun maslinele fierte in apa, separat, 10 minute. Se lasa sa mai dea cateva clocote. Aceeasi mancare se pregateste cu ulei si se  serveste rece. La fel se pregateste si gasca cu masline.


Rata cu masline si ceapa se poate servi si rece.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...