Rata cu portocale

Rata curatata de intestine si fulgi se spala si se pirleste bine de restul de puf ramas. se mai spala o dat si se sterge. Se amesteca mierea, uleiul,

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rata
  • 2 portocale
  • (coaja rasa de la o portocala )2 linguri cu miere
  • 1 lingura de Curry macinat
  • 2 linguri de ulei
  • sare piper
  • 500-600ml. apa

Mod de preparare

Rata curatata de intestine si fulgi se spala si se pirleste bine de restul de puf ramas. se mai spala o dat si se sterge.

Se amesteca mierea, uleiul, Curry si coaja rasa de la o portocala . Se sareaza si pipereaza rata, se unge bine peste tot cu pasta rezultata din miere si celelalte. Se lasa 1-2 ore acoperit ca sa se aromatizeze bine .

Apoi se pune rata PE GRATAR IN CUPTOR.

se pune apa in tava si tava dedesupt, se acopera rata 45 de minute cu folie de aluminiu si dupa aceea se ia folia .

Se stropeste rata din cind in cind cu zeama din tava si se lasa la cuptor circa 1 ora si jumatate ( in total ) la foc potrivit .

Zeama din tava se pune intr-o craticioara, are foarte multa grasime, deci se scurge cu mare grije grasimea de deasupra.

Se pune o lingura din grasimea scursa de la sos intr-o tgaie, se pune 1 lingura de faina, se amesteca si se stinge cu zeama de la rata.

Se pune 1/2 doza de mandarine si se amesteca bine cu telul.
Se serveste cu cartofi fierti sau piure, cu garnitura de salata verde sau varza rosie ( iarna ).

Pofta buna!

Reteta Rata cu portocale a fost propusa de bambina2202 pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de rata gasiti aici:

Piept de rata cu portocale,

Rata lacuita

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca