Punem rata intr-o cratita si turnam deasupra apa clocotita. Fierbem 5 minute, strecuram si o racim sub jet de apa rece. O uscam cu un servetel de buca
Punem rata intr-o cratita si turnam deasupra apa clocotita.
Fierbem 5 minute, strecuram si o racim sub jet de apa rece. O uscam cu un servetel de bucatarie. Ungem pielea cu amestecul format din miere, otet, vin alb si apa fierbinte, apoi o agatam intr-un loc uscat sa se usuce peste noapte. A doua zi o prajim in cuptorul preincalzit la foc mediu o jumatate de ora, apoi scazand putin temperatura, inca 40 de minute, pana se inmoaie. Taiem in felii subtiri de aprox. 5x7 cm, pielea de pe piept, coaste si spate, fiind cea mai gustoasa, apoi o punem pe o tava incalzita. Taiem aripile si pulpele inferioare, si le punem pe o alta tava impreuna cu restul carnii fara piele, taiata in bucatele.
Cand se consuma, se inmoaie o ceapa in sosul hosing si se unge clatita - mandarina. Se pun 2 felii de castravete pe mijlocul clatitei si putina ceapa verde tocata taitei, peste care o bucata de carne de rata si piele, se ruleaza si se serveste calda.
Alte mancaruri retete recomandate
Pulpe de pui la cuptor
Musaca de vinete
Ciulama de ciuperci
Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...
Dovlecei umpluti cu legume la cuptorGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa