Rata prajita de Peking

Punem rata intr-o cratita si turnam deasupra apa clocotita. Fierbem 5 minute, strecuram si o racim sub jet de apa rece. O uscam cu un servetel de buca

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rata de 2 kg
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri de otet din vin rosu
  • 2 linguri de vin alb
  • 1 ceasca de apa fierbinte
  • Pentru garnitura: 8-10 cepe verzi in forma de pensula” (le crestam la ambele capete si le lasam in apa cu gheata sa se deschida ca o pensula
  • apoi le uscam cu un servetel si tragem in mijloc un inel dintr-un ardei ascutit
  • taiat rondele)
  • 1 dl sos hoisin
  • 16 clatite – mandarin
  • 1 castravete crud taiat pe lungime

Mod de preparare

Punem rata intr-o cratita si turnam deasupra apa clocotita.

Fierbem 5 minute, strecuram si o racim sub jet de apa rece. O uscam cu un servetel de bucatarie. Ungem pielea cu amestecul format din miere, otet, vin alb si apa fierbinte, apoi o agatam intr-un loc uscat sa se usuce peste noapte. A doua zi o prajim in cuptorul preincalzit la foc mediu o jumatate de ora, apoi scazand putin temperatura, inca 40 de minute, pana se inmoaie. Taiem in felii subtiri de aprox. 5x7 cm, pielea de pe piept, coaste si spate, fiind cea mai gustoasa, apoi o punem pe o tava incalzita. Taiem aripile si pulpele inferioare, si le punem pe o alta tava impreuna cu restul carnii fara piele, taiata in bucatele.
Cand se consuma, se inmoaie o ceapa in sosul hosing si se unge clatita - mandarina. Se pun 2 felii de castravete pe mijlocul clatitei si putina ceapa verde tocata taitei, peste care o bucata de carne de rata si piele, se ruleaza si se serveste calda.

Alte mancaruri retete recomandate

Pulpe de pui la cuptor

Musaca de vinete

Ciulama de ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Briose cu afine si struguri

Briose cu afine si struguri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca