Rata umpluta

Curatam castanele, le punem intr-o cratita si adaugam atata apa cat sa le acopere. Presaram Delikat, punem margarina, apoi le fierbem acoperite, pana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g castane
  • 1 l Delikat
  • 1 lingura de margarina
  • 2 buc. mari de piept de rata
  • 200 g carne de porc macinata
  • 1 ou
  • 3-4 linguri de frisca

Mod de preparare

Curatam castanele, le punem intr-o cratita si adaugam atata apa cat sa le acopere. Presaram Delikat, punem margarina, apoi le fierbem acoperite, pana se inmoaie. Dezosam bucatile de piept de pui, le spalam si le stergem pana sunt uscate. Inlaturam cu grija pielea si acolo punem umplutura din castane.

Luam capacul de pe cratita si fierbem pana se evapora apa. Pasam prin zdrobitorul de cartofi, adaugam carnea toccata, oul, sare, piper, frisca si prelucram pana devine o compozitie omogena. Incalzim cuptorul la 200 grade. Piepturile umplute la aranjam, le grecam cu sare si piper si le punem intr-un vas termo-rezistent. Adaugam putina apa, invelim cu folie si prajim aprox. 45 de minute. Inlaturam folia si mai prajim aprox. 30 de minute, la 180 grade, la foc mediu, stropim carnea de mai multe ori cu zeama proprie, pana devin aurii.
Alte retete traditionale recomandate:

Rulada de pui

Pui pe sticla

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie

......nu imi vine nimic in minte decat ca sunt dezamagita ca frisca mi-a facut probleme dar nu m-am lasat si tot mi-a iesit...

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca