Ratatouille cu piept de pui

Ratatouille cu piept de pui este o mancare delicioasa cu carne. Pentru aceasta reteta de ratatouille va trebuie si doua bucati de piept de pui dezosat.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 bucati mari de piept de pui
  • 3 cepe uscate
  • ulei 3 linguri
  • condiment de pui 2 lingurite
  • 1 vanata mare
  • 2 dovlecei mari
  • 1 ardei mare
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • chimen
  • busuioc si cimbru
  • bulion 6 linguri
  • 5 catei de usturoi
  • marar
  • o cana de vin rosu
  • 4 cani de apa
  • lamie o jumatate
  • o foaie de dafin
  • piper
  • 6 rosii
  • muraturi

Mod de preparare

Ratatouille cu piept de pui e o delicioasa mancare de vara. Se da drumul la cuptor sa se incinga.Se ia o tava curata se pune 2 linguri de ulei se inge tava. Am curatat cepele, morcovii, ardeiul rosu. Am curatat dovlecelul si telina si le-am spalat pe toate.

Ceapa am taiat-o marunt am pus-o in tava. Am taiat dovlecelul cubulete si vanata le-am pus in tava. Am taiat morcovii cubulete, iar telina am ras-o. Ardeiul l-am taiat fisi l-am pus in tava am lasat cateva feliute pentru decor. Am curatat catei de usturoi i-am taiat marunt. Am spalat bine piepti de pui i-am taiat in 2 i-am pus peste legume. Am pus 2 cani de apa cu 2 lingurite de condiment am pus un pic de piper; busuioc; cimbru chimen;usturoi. Am stors suc de lamaie, am pus o lingura de ulei peste pieptul de pui sa se rumeneasca frumos. Am pus feliute de rosii pe linga piepti de pui am pus fisile de ardei rosu si cana de vin se da 45 de minute la cuptor sau 1 ora depinde de puterea cuptorului; se pune la jumatea timpului 2 cani de apa cu bulion si bulion se pune pe piepti de pui.Se intorc bucatile de pui sa se rumeneasca. La sfarsit se pune marar tocat.


Ratatouille cu piept de pui se serveste cu paine proaspata si muraturi.
O tava mai mare mi-ar trebui de la Kitchen Shop sau o cratita mare.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mic dejun

N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...

Mic dejun
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca