Ravioli cu carne de pui si spanac

Ravioli cu carne de pui si spanac este o mancare cu paste delicioasa si consistenta. Va invit sa va faceti propriile paste ravioli, sunt mult mai gustoase facute in casa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • faina - 300 g
  • oua - 2 bucati
  • sos de tomate - 500 g
  • ulei - 50 ml
  • unt - 50 g
  • cascaval - 50 g
  • sare dupa gust
  • Pentru umplutura :
  • carne de pui - 350 g
  • spanac - 500 g
  • ceapa - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • oua - 1 bucata
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ravioli cu carne de pui si spanac este o mancare cu paste delicioasa si consistenta. Spanacul se curata, se spala, se fierbe in apa clocotita cu sare, se trece sub jet de apa rece, se scurge si se taie marunt. Carnea de pui se spala cu apa rece, se fierbe in apa cu sare si se taie marunt. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Oul se trece sub jet de apa rece. Faina se cerne pe planseta; in mijloc se face un gol in care se pun 2 oua, sare si se framanta bine, obtinandu-se o coca de taitei de consistenta potrivita. Se lasa in repaus 10 minute. Spanacul se amesteca cu carnea de pasare. Ceapa se inabusa in 25 ml apa, se adauga sare, piper, se raceste putin, se adauga un ou, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, cascaval ras si se amesteca bine. Coca framantata se intinde in foaie de taitei de 2-3 cm grosime, se taie in patrate de 6 cm si se decupeaza in forme rotunde. Pe fiecare bucata se aseaza gramajoare din compozitia de carne cu spanac, se umezesc marginile la doua laturi de la fiecare bucata cu putin albus sau apa. Se impatureste si se preseaza marginile cu o furculita pentru a se lipi bine. Ravioli obtinuti se fierb in apa clocotita cu sare cca 15 minute. Se scot intr-un vas cu apa rece, se spala, se aseaza in platoul uns cu unt. Se toarna sosul format deasupra, se presara cascaval ras, se pun bucati de unt si se pastreaza la cuptor 5-7 minute.

Ravioli se mai pot prepara astfel: coca framantata se intinde in foaie de 2-3 cm grosime; pe jumatate din foaie se aseaza la distante egale gramajoare din compozitia de carne. Spatiile dintre gramajoarele din compozitia de carne se umezesc cu albus de ou sau apa, folosindu-se o pensula. Se acopera cu cealalta jumatate a foii de taitei, iar spatiile care au fost umezite se preseaza cu furculita pentru a se lipi bine; ravioli se decupeaza cu ruleta.



Ravioliul cu carne de pui si spanac se va servi cald, cate 5-6 bucati per portie.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". Incepem reteta de astazi cu prezentarea unor...

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca