Rinichi cu mustar

Se spala rinichii dupa ce au stat in apa rece cu otet o ora, apoi se taie in doua. Fiecare parte se unge cu mustar, sare si putin piper macinat. Se la

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 rinichi
  • 1 lingura de mustar
  • 1 jumatate de lamaie
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • 2 linguri de unt
  • verdeata tocata
  • piper macinat

Mod de preparare

Se spala rinichii dupa ce au stat in apa rece cu otet o ora, apoi se taie in doua. Fiecare parte se unge cu mustar, sare si putin piper macinat.

Se lasa cateva minute sa patrunda mustarul in carne, apoi se pun rinichii pe gratar. Se frig cate cinci minute pe fiecare parte, dupa care se pun pe un platou si se stoarce peste ei zeama de lamaie. Din unt si verdeata tocata, peste care se pune vinul alb si se tine amestecul pe foc un sfert de ora, se face un sos care se toarna fierbinte peste rinichi.
Se serveste totul fierbinte, cu garnitura de cartofi prajiti si salata de sezon. In sosul de unt se adauga restul de mustar. Mancarea este picanta.

Alte retete care contin carne:

Ostropel de pui cu ceapa

Tocanita din carne de vita cu cartofi

Ardei umpluti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...