Rinichi fripti cu sos de mustar

Pentru rinichii fripti cu sos de mustar se curata de pielite doi rinichi de vitel, se spala si se usuca cu o carpa. Se lasa intregi. Se infierbanta intr-o tava o lingura de unt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 rinichi de vitel
  • 1 lingura unt topit
  • 50 g unt proaspat
  • 1 paharel vin
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita patrunjel verde tocat
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru rinichii fripti cu sos de mustar se curata de pielite doi rinichi de vitel, se spala si se usuca cu o carpa. Se lasa intregi. Se infierbanta intr-o tava o lingura buna de unt si se pun rinichii sa se rumeneasca la foc iute, pe ambele parti. Se sareaza. Se pot pune si in cuptor, daca acesta este bine incins. Se tin circa 20 minute, astfel incat rinichii sa nu fie nici prea fripti, nici in sange. Se scot pe o farfurie fierbinte, se taie iute felii subtiri si se acopera cu alta farfurie fierbinte. Se tin la cald, dar numai cateva minute, pana ce se pregateste sosul.
Din timp se pregatesc la indemana vinul, mustarul subtiat cu putin vin, 2 — 3 bucatele de unt proaspat cat o nuca, o lingurita de patrunjel verde tocat, o lingurita de zeama de lamaie. Dupa ce s-a scos rinichiul, se toarna in tava vinul si se lasa sa dea cateva clocote, in timp ce se taie rinichiul. Se adauga in sos mustar, unt, patrunjel, lamaie, sare, piper. Nu trebuie sa fiarba. Se toarna peste rinichi.


Rinichii fripti cu sos de mustar se servesc fierbinti, cu bucatele de paine prajita in unt.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...