Rosii umplute gustoase

Pentru rosiile umplute se face tocatura ca pentru ardei. Se da carnea si o felie de paine prin masina de tocat. Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 rosii frumoase
  • 600 g carne macra
  • 1 felie de paine
  • 2 Iinguri orez
  • 1 ceapa
  • sare
  • 1 lingura untura
  • 2 linguri smantana.

Mod de preparare

Pentru rosiile umplute se face tocatura ca pentru ardei. Se da carnea si o felie de piine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat. Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii. Separat se prajesc in putina untura ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat. Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea. Se aleg rosii rotunde, netede. Se taie capacul, se golesc si se scot semintele. Se umplu cu tocatura, se asaza capacul la loc si se pun in cratita. Din miezul scos, trecut prin sita, se face un sos ca pentru ardei, se toarna peste rosii si se fierb inabusit la cuptor. Inainte de a servi, se adauga smantana. Tocatura se poate pregati de asemenea ca pentru musacaua de vinete.


Rosiile umplute se servesc cu smantana.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...