Rulada de carne cu legume

Carnea se curata de pielite, se spala si se taie in 4-5 felii groase cam de 0,5 cm. Se bat usor ca pentru snitele, se sareaza, se pipereaza si se lasa

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 gr. carne de vita fara oase
  • 100 gr. grasime
  • 2 buc. ceapa
  • 1 felie mare de piine
  • 150 gr. slanina proaspata sau costita afumata
  • 1 buc. morcov
  • 1/2 pahar lapte
  • 2 cesti supa de carne
  • o lingurita faina
  • 1 pahar vin
  • o foaie de dafin
  • putin cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea se curata de pielite, se spala si se taie in 4-5 felii groase cam de 0,5 cm. Se bat usor ca pentru snitele, se sareaza, se pipereaza si se lasa deoparte. Restul de carne se trece prin masina de tocat impreuna cu grasimea, ceapa taiata si inabusita si piinea inmuiata in lapte sau apa. Se adauga sarea, foaia de dafin pisata, putina apa (dupa gust se poate pune si verdeata tocata marunt) si se amesteca bine. Pe un fund de lemn ud se aseaza feliile de carne (pregatite la inceput) cu marginile suprapuse putin, nedapasind lungimea tavii in care rulada se pune la cuptor. Deasupra se asaza umplutura, se netezeste putin, se ruleaza, se pune deasupra slaninuta taiata fisii, se leaga cu o sfoara ca sa nu se desfaca, dupa care se asaza in tava unsa cu grasime. In jurul ruladei, se pun rondele de morcov, de ceapa si o crenguta de cimbru. Se toarna o ceasca de zeama de carne, se acopera tava cu un capac si se da la cuptor sa fiarba inabusit. Dupa o ora se ia capacul si se lasa sa se rumeneasca. Cind este gata, se scoate rulada, se taie sforicica si se asaza pe un platou. Sosul ramas se amesteca cu faina, se toarna vinul si se pune sa mai dea un clocot. Se strecoara.
Rulada taiata felii este servita cu sosul pus deasupra sau separat in sosiera

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...