Rulada de miel cu chimen si miere

1.Scoateti cu grija carnea de pe coaste, in asa fel incat sa ramana in bucata intreaga. 2. Trebuie sa obtineti "o foaie" de carne, aproximativ de form

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o jumatate de piept de miel- partea cu coastele
  • 2 catei de usturoi
  • 3 cm radacina de ghimbir
  • 4 linguri ulei de masline
  • cateva ramurele de rozmarin verde
  • 2 linguri chimen macinat
  • 2 linguri miere
  • 500 ml vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1.Scoateti cu grija carnea de pe coaste, in asa fel incat sa ramana in bucata intreaga.

2. Trebuie sa obtineti "o foaie" de carne, aproximativ de forma dreptunghiulara, cu lungimea de 20-25 cm si cu un strat mai tare de grasime pe partea exterioara.

3. Condimentati carnea cu sare si piper, rulati-o strans si puneti-o la rece.

4. Intre timp, radeti ghimbirul si usturoiul cat mai fin si amestecati-le cu mierea si chimenul macinat.

5. Desfaceti ruloul de carne, ungeti-l pe partea interioara cu pasta de miere, chimen si ghimbir, rulati-l din nou, prindeti-l cu scobitori, ca sa nu se desfaca la copt si puneti-l intr-o tava cu uleiul, sare, piper, vinul si frunzele de rozmarin.

6. Tineti tava la cuptor, la foc potrivit, pana cand ruloul se rumeneste uniform.

7. In timpul coacerii stropiti din cand in cand ruloul cu zeama formata in tava.

8. Cand este rumenit uniform, scoateti-l din cuptor, si lasati-l putin la racit, apoi se poate taia in felii mai groase, de 3-4 cm.
Se serveste rece, pe platouri.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cod in sos de zacusca

  Cea mai simpla modalitate de a da gust bun unui peste este de a -l inabusi intr-un sos de zacusca. Zacusca are legume...

Cod in sos de zacusca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca