Rulada de miel cu chimen si miere

1.Scoateti cu grija carnea de pe coaste, in asa fel incat sa ramana in bucata intreaga. 2. Trebuie sa obtineti "o foaie" de carne, aproximativ de form

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o jumatate de piept de miel- partea cu coastele
  • 2 catei de usturoi
  • 3 cm radacina de ghimbir
  • 4 linguri ulei de masline
  • cateva ramurele de rozmarin verde
  • 2 linguri chimen macinat
  • 2 linguri miere
  • 500 ml vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1.Scoateti cu grija carnea de pe coaste, in asa fel incat sa ramana in bucata intreaga.

2. Trebuie sa obtineti "o foaie" de carne, aproximativ de forma dreptunghiulara, cu lungimea de 20-25 cm si cu un strat mai tare de grasime pe partea exterioara.

3. Condimentati carnea cu sare si piper, rulati-o strans si puneti-o la rece.

4. Intre timp, radeti ghimbirul si usturoiul cat mai fin si amestecati-le cu mierea si chimenul macinat.

5. Desfaceti ruloul de carne, ungeti-l pe partea interioara cu pasta de miere, chimen si ghimbir, rulati-l din nou, prindeti-l cu scobitori, ca sa nu se desfaca la copt si puneti-l intr-o tava cu uleiul, sare, piper, vinul si frunzele de rozmarin.

6. Tineti tava la cuptor, la foc potrivit, pana cand ruloul se rumeneste uniform.

7. In timpul coacerii stropiti din cand in cand ruloul cu zeama formata in tava.

8. Cand este rumenit uniform, scoateti-l din cuptor, si lasati-l putin la racit, apoi se poate taia in felii mai groase, de 3-4 cm.
Se serveste rece, pe platouri.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!