Rulada de pui cu spanac

Curatati de pielite si tendoane pieptul de pui, spalati-l, scurgeti-l de apa si stergeti-l cu un servet de bucatarie. Taiati apoi pieptul de pui, ast

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua fierte
  • 2 bucati piept de pui
  • 50g cascaval
  • 500g spanac proaspat curatat
  • 50ml ulei
  • 1 lamaie
  • 1 morcov mare
  • sare si piper

Mod de preparare

Curatati de pielite si tendoane pieptul de pui, spalati-l, scurgeti-l de apa si stergeti-l cu un servet de bucatarie.

Taiati apoi pieptul de pui, astfel incat sa otineti 2 foi mari de carne cu grosimea de circa 1cm.

Presarati-le cu sare si piper pe ambele parti si bateti-le cu ciocanul de snitele pana cand se intind si se subtiaza putin.

Incingeti intr-o tigaie mare 2 linguri de ulei si puneti spanacul spalat in 2-3 ape si scurs bine.

Caliti-I la foc mare 3-5 minute, apoi opriti focul.

Curatati morcovul, spalati-l si fierbeti-l intreg, 10 minute, in apa cu putina sare, apoi taiati-l in fasii.

Intindeti carnea, puneti pe aceasta uniform spanacul, peste spanac puneti fasii de morcov, presarati ouale zdobite si cascavalul dat pe razatoarea mare.

Presarati cu sare si piper dupa gust, apoi rulati carnea si prindeti-o cu scobitori sau legati-o cu apa alimentara. Ungeti rulada cu ulei, stropiti-o cu zeama de lamaie si puneti-o intr-o tava pe o coala de hartie de copt.

Puneti tava in cuptorul incins si coaceti rulada la foc potrivit circa 40 de minute, pana cand se patrunde bine si se rumeneste frumos deasupra.

Lasati rulada sa se raceasca 15-20 de minute, apoi taiati-o in felii de circa 2 cm grosime.
Pofta buna!

Alte retete culinare va sugeram mai jos:

Retete de pui,

Reteta cu pui,

Tocanita de pui,

Tocana de pui,

Tocanita de cartofi cu pui

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa