Rulada delicioasa de carne

Pentru rulada de carne se da prin masina de tocat, carne de porc sau de vitel, impreuna cu slanina si o felie groasa de paine, muiata in lapte si stoarsa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g carne
  • 100 g slanina (sau maduva)
  • 1 felie de paine
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 1 lingurita verdeata
  • sare
  • piper
  • 1 Iingurita ulei
  • 1/2 lingura faina
  • 1 lingura untura.

Mod de preparare

Pentru rulada de carne se da prin masina de tocat, carne de porc sau de vitel, impreuna cu slanina si o felie groasa de paine, muiata in lapte si stoarsa. Se adauga cepele taiate marunt si prajite in untura, un ou intreg si un galbenus, verdeata taiata marunt, sare si un praf de piper. Din aceasta tocatura se face un sul gros, cam cat un pahar, care se tavaleste prin faina.
Albusul ramas se amesteca, fara sa fie batut spuma, cu o lingurita de ulei si un praf de sare. Se unge rulada de carne cu albusul si se da la cuptor intr-o tava cu untura fierbinte. Se face un sos de ciuperci  si cand rulada este aproape gata, se toarna deasupra si se lasa sa mai dea un clocot impreuna. Inainte de a servi, se taie felii.


Rulada de carne se serveste calda.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...