Rulada din carne de pui tocata cu busuioc

Rulada din carne de pui tocata cu busuioc va avea cu siguranta un succes incredibil la mesele festive, alaturi de cei dragi si de prieteni.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -Ingrediente-
  • 400-500g carne de pui
  • piept sau picioare dezosate
  • 100 g parmezan
  • 4 oua
  • 100 mortadella
  • o mana zdravana de frunze de busuioc proaspat
  • pentru ca ii da o aroma nemaipomenita
  • sare
  • piper
  • ulei
  • lapte
  • -facultativ
  • dar eu am pus:
  • 2 catei de usturoi
  • pentru ca mortadella era una de duzina
  • de data asta
  • boabe de piper verde
  • tot din motivul de mai sus
  • fire de iarba ceapălină
  • dupa gust
  • un praf de ghimbir
  • jumate de lamaie
  • 1 lingurita amidon

Mod de preparare

La cantitatile de mai sus am mai pus o jumate de piept de pui, ca ramasese in frigi si pe chestia asta am adaugat inca doua oua si inca niste parmezan (care era ceva amestec de branzeturi rase, cu urme de parmezan, vandut la punga).
Am dezosat puiul cu lama de bisturiu, careia nu i-am gasit manerul, dar a mers si asa. Am taiat bucati carnea, mortadella, am zdrobit piperul si usturoiul si am azvarlit totul in robot. Am mutat totul intr-un castron, am adaugat ouale, branza, iarba ceapălină, busuiocul, ghimbirul, am amestecat, am potrivit de sare. Am udat o bucata de hartie de copt, apoi am stors-o si am modelat cu ajutorul ei ruloul de carne, deoarece pasta e cam moale. Hartia se poate lasa neudata si unge cu putin ulei, fiecare cu tehnica lui.
Am strans capetele, am pus ulei intr-o cratita si am rumenit umpic ruloul, cu tot cu hartie. Am mutat rulourile (ca mie mi-au iesit doua) in tava in care urma sa le coc, fara hartie de data asta, apoi le-am uns cu ulei si in tava am turnat lapte pana la jumatatea lor. Am pus un pic de sare si doua aschii de coaja de lamaie. Am dat la cuptor, la 200°C cam o ora, timp in care am tot intors rulourile si le-am mai stropit cu maglavaisul din tava.
Cand au fost gata, le-am mutat intr-o tava curata, am pus intr-un bol o lingurita de amidon, un pic de lapte si am strecurat toata zeama din tava, am adaugat zeama de lamaie si am amestecat. Am turnat sosul peste rulouri si am bagat tava inapoi in cuptorul cald, dar stins.



Rulada din carne de pui tocata cu busuioc proaspat se serveste feliata, stropita din abundenta cu sosul din tava.

Reteta de rulada din carne de pui tocata cu busuioc a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Bolognese di Cluj.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert baclava de post

Aveam niste foi de placinta prin congelator pe care le tot mutam dintr-un loc in altul. Si pentru ca imi doream de mult timp...

Desert baclava de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca