Rulada din pulpa de miel cu verdeturi

Se dezoseaza pulpa si se taie, astfel incit suprafata sa fie cit mai mare. In carne se fac intepaturi cu cutitul in care se introduc feliute de usturo

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de miel
  • 250 g carne tocata (vita
  • amestec)
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 ceapa uscata
  • usturoi
  • piper
  • sare
  • ulei
  • rozmarin uscat
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 pahar vin rosu

Mod de preparare

Se dezoseaza pulpa si se taie, astfel incit suprafata sa fie cit mai mare. In carne se fac intepaturi cu cutitul in care se introduc feliute de usturoi. Pe partea opusa, pe suprafata de carne, se presara rozmarin uscat (sau alte mirodenii). Se toaca fin ceapa verde, mararul, patrunjelul. Se amesteca bine carnea tocata cu 1-2 oua (depinde de cantitatea de carne), sare, piper si verdeturile.

Pe suprafata de carne cu usturoi se intinde amestecul de carne cu verdeturi. Se ruleaza carnea si se leaga bine cu o sforicica.

Dupa ce se leaga rulada, se unge bine cu ulei si se presara cu rozmarin uscat, piper si sare. Se unge tava/forma de friptura cu ulei. Se asaza cu grija rulada in tava. Se taie ceapa uscata rondele si se pun rondelele si foile de dafin peste rulada. Se toarna peste friptura 2-3 cani de apa si se da la cuptorul incins. Dureaza cam o ora pina se face bine. Din cind in cind se stropeste friptura cu zeama din tava. Este gata atunci cind s-a rumenit foarte bine si cind lichidul care iese din carne nu contine singe, cind se introduce furculita. La sfirsit, se toarna peste friptura paharul de vin rosu si se mai lasa friptura la cuptor 15 minute.
Se serveste cu garnitura de cartofi pure, natur sau copti, orez fiert, legume fierte asortate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi copti in suc de rosii

Cartofi copti in suc de rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca