Rulou de vitel umplut cu ciuperci si orez

Pentru rulou de vitel umplut cu ciuperci si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Ciupercile se curata, se spala si se taie.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 250 g/125 g
  • carne de vitel fara os - 600 g
  • orez - 100 g
  • mazare conserva - 150 g
  • ulei - 150 ml
  • ceapa - 50 g
  • faina - 50 g
  • cartofi - 1 kg
  • smantana - 100 g
  • apa - 700 ml
  • 1 cub MAGGI de ciuperci
  • vin alb - 50 ml
  • oua - 1 bucata
  • patrunjel verde - 50 g
  • unt - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru rulou de vitel umplut cu ciuperci si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Ciupercile se curata, se spala si se taie (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie marunt). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Oul se trece sub jet de apa rece. Mazarea se scurge de lichid, se trece sub jet de apa rece. Faina se cerne. Ciupercile se inabusa in 25 g unt. Orezul si ceapa se inabusa in 100 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga vin, sare, piper, 200 ml apa si se introduce la cuptor intr-un vas acoperit timp de cca 10 minute. Pilaful obtinut se raceste, se amesteca cu ciuperci, patrunjel verde si ou. Cu aceasta compozitie se umplu rulourile; capetele se trec prin faina si se frig la cuptor pe ambele parti (intr-o tava unsa cu 50 ml ulei si 50 ml apa). in 25 g unt incalzit se adauga 25 g faina dizolvata in 25 ml apa rece, smantana, cubul MAGGI, 500 ml apa si se amesteca continuu. Sosul obtinut se toarna peste rulouri si se fierb cca 10 minute. Mazarea se inabusa in 25 g unt.

Ruloul de vitel umplut cu ciuperci si orez se serveste cald, cu mazare soté, garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii