Rulouri de piept de curcan cu prune si gutui

Se taie carnea in 8 felii pe cat posibil egale, care se bat cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza. Se ung feliile astfel pregatite c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 bucata de aproximativ 800 de grame de piept de curcan
  • 6 prune fara samburi
  • taiate in felii
  • si o gutuie mica taiata in cuburi
  • 1 lingura de mustar
  • 1-2 linguri de faina
  • 300 ml. de supa de pasare
  • 60 de ml. de vin rosu
  • 50 de ml. de ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie carnea in 8 felii pe cat posibil egale, care se bat cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza. Se ung feliile astfel pregatite cu mustar, si pe fiecare se aseaza prune, respectiv gutui (am pregatit 4 rulouri cu prune si 4 cu gutui). Fructele care raman vor servi la prepararea sosului. Se ruleaza strans fiecare bucata de carne cu fructele in interior si se fixeaza cu scobitori. Intr-o tigaie, se pun la incins 30 de ml. de ulei. Rulourile de carne se dau prin faina si se rumenesc rapid in uleiul incins. Pe masura ce se rumenesc, rulourile se scot pe o farfurie calda si se pastreaza acoperite. Se toaca marunt ceapa. Intr-o cratita se incinge restul de ulei. Ceapa se pune la calit si cand devine sticloasa se adauga fructele ramase. Ceapa si fructele se calesc 1-2 minute impreuna, amestecand continuu, apoi se adauga rulourile de carne si sucul pe care l-au lasat si se stinge imediat cu supa fierbinte. Se adaga si vinul. Se fierbe la foc mic, acoperit, aproximativ 40 de minute, completand cu apa fierbinte lichidul evaporat. Cand carnea este moale (furculita intra cu usurinta in ea) se descopera cratita si se mai lasa sa fiarba in clocote mici pana ce sosul scade. Rulourile se scot din sos si se indeparteaza scobitorile; se pastreaza la cald, acoperite. Sosul se da prin sita, apoi se infierbanta din nou, se potriveste gustul de sare si piper, eventual se mai subtiaza cu putina apa fierbinte (sau, dupa gust, smantana).


Se servesc rulourile acoperite cu sos, alaturi de o garnitura la alegere.

Le-am acompaniat cu taiteii lati cu cartofi si cu un compot de prune, in loc de salata. Reteta Rulouri de piept de curcan cu prune si gutui a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete cu piept de curcan gasiti aici:

Piept de curcan umplut cu ciuperci si mozzarela,

Piept de curcan cu legume,

Piept de curcan umplut cu castane

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca