Saculeti cu carne

Pentru a prepara aceasta reteta de saculeti cu carne, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, ou, sare, carne de oaie, ceapa, patrunjel, marar, boia dulce, boia iute, iaurt, usturoi, unt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500g faina
  • 1 ou
  • un varf lingurita sare
  • 240 ml apa calduta
  • Pentru umplutura
  • 500 g carne de oaie data prin masina de tocat
  • 1 ceapa rasa sau tocata fin
  • sare
  • piper
  • verdeata (marar sau patrunjel)
  • o lingura boia dulce
  • Pentru sos
  • 2 pahare iaurt
  • 2-3 catei de urturoi pisati
  • sare
  • 100 g unt
  • un praf de boia iute

Mod de preparare

Se face un aluat elastic, de forma unei bile, se acopera si se lasa sa stea putin. In continuare, se imparte aluatul in 4 si din fiecare bucata se intinde cate o foaie. Se taie foile in patrate de circa 4/4 cm. Se amesteca ingredientele pentru umplutura, se ia cu o lingura din aceasta compozitie si se pune in fiecare patrat.

Se strang colturile, formand saculete. Se pune la fiert apa cu sarea si o lingura de ulei. Cand clocoteste se adauga saculetii si se lasa sa fiarba cam 8 minute. Se scot si se aseaza pe un platou. Se incalzeste untul cu boiaua iute si se toarna peste saculeti.


Se servesc cu sos facut din iaurt si usturoi.

Alte retete recomandate:

Miel la cuptor

Iahnie de fasole

Ciuperci la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...