Pentru a prepara aceasta reteta de saculeti cu carne, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, ou, sare, carne de oaie, ceapa, patrunjel, marar, boia dulce, boia iute, iaurt, usturoi, unt.
Se face un aluat elastic, de forma unei bile, se acopera si se lasa sa stea putin. In continuare, se imparte aluatul in 4 si din fiecare bucata se intinde cate o foaie. Se taie foile in patrate de circa 4/4 cm. Se amesteca ingredientele pentru umplutura, se ia cu o lingura din aceasta compozitie si se pune in fiecare patrat.
Se strang colturile, formand saculete. Se pune la fiert apa cu sarea si o lingura de ulei. Cand clocoteste se adauga saculetii si se lasa sa fiarba cam 8 minute. Se scot si se aseaza pe un platou. Se incalzeste untul cu boiaua iute si se toarna peste saculeti.
Se servesc cu sos facut din iaurt si usturoi.
Alte retete recomandate:
Miel la cuptor
Iahnie de fasole
Ciuperci la cuptor
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa