Saramura de pui cu mamaliga

Saramura de pui cu mamaliga este o reteta simpla si gustoasa. Pentru aceasta mancare cu carne va trebuie 800 gr carne de pui.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr carne de pui (pulpe si aripi)
  • 5-6 catei usturoi
  • 2 buc.ardei gras verde
  • 1 buc.ardei capia
  • 2 buc.ardei iute
  • 4 rosii
  • 1 ceapa mica
  • cimbru uscat
  • piper si sare dupa gust
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura de vin alb
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Saramura de pui cu mamaliga este o reteta simpla si gustoasa. Carnea se cresteaza din loc in loc ca sa se patrunda pe gratar, se unge cu ulei, apoi se presara cu sare, piper, cimbru si putina boia dulce.
Pe gratar asezam carnea, ardeii, ceapa si rosiile sa se friga.
Dupa ce s-au fript, ardeii ii curatam de coaja si ii taiem julien, ceapa si ardeii iuti ii taiem marunt,iar rosiile le zdrobim cu furculita.
Punem intr-o craticioara 2 cani de apa si legumele taiate. Adaugam otetul si vinul si dam gust cu sare si piper.
Se fierbe totul 10 minute, apoi se adauga usturoiul zdrobit .
Cat fierbe saramura, pregatim si mamaliga!
Se toarna saramura fierbinte peste pui, se acopera vasul cu un capac si se lasa sa stea 30 minute.
Eu am format un cuib din mamaliga si l-am umplut cu carne si saramura.
Pofta buna!


Saramura de pui cu mamaliga se serveste calduta impreuna cu mamaliga fierbinte.
Pentru pregatirea acestei retete mi-ar fi utila Tava pentru friptura marca Vitesse France-VS1160 de la KitchenShop !

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada aperitiv cu pate si crema de branza

Am pregatit aceasta rulada aperitiv pentru masa de Craciun. Pot sa spun ca a fost cel mai apreciat aperitiv si s-a terminat...

Rulada aperitiv cu pate si crema de branza
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii