Saramura de pui la gratar

Pulpele se taie in jumatate, se ung cu ulei si se presara cu cimbru, sare si putin piper. Se frig pe gratarul cu carbuni. Ardeii capia se coc si ei pe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 2 ardei capia
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • 3 catei de usturoi uscat
  • cimbru
  • ulei
  • patrunjel verde
  • sare piper

Mod de preparare

Pulpele se taie in jumatate, se ung cu ulei si se presara cu cimbru, sare si putin piper. Se frig pe gratarul cu carbuni. Ardeii capia se coc si ei pe gratar. Se prepara saramura intre timp: se pune 1 l de apa la fiert, cu sare si piper. Dupa ce a fiert apa se adauga cimbru, usturoiul uscat taiat felii, ardeii copti rupti fasiute, usturoiul verde si patrunjelul tocate marunt. Se dau cateva clocote. In zeama fierbinte se pun pulpele fripte, se dau intr-un clocot impreuna si se da deoparte.


Se serveste preparatul cald cu mamaliguta alaturi si cu un pahar de vin alb. Sursa aceste retetete este blogul culinar: retete-culinare-cireasa.blogspot.com

Alte retete recomandate:

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de iepure cu masline

De mult doream un iepure de casa!Spre surprinderea mea am gasit joi la macelarie.N-am mai stat pe ganduri si am cumparat un...

Friptura de iepure cu masline
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea