Sarmale cu varza acra

Se da prin masina de tocat 3/4 kg. carne de porc, sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie groasa de paine, muiat si stors bine. De

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3/4 kg. carne
  • paine
  • 2 cepe
  • untura
  • 2 linguri orez
  • verdeata
  • piper
  • sare
  • o varza acra
  • bulion

Mod de preparare

Se da prin masina de tocat 3/4 kg. carne de porc, sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie groasa de paine, muiat si stors bine. Deoparte se rumenesc in untura 2 cepe mijlocii taiate marunt; cand cepele incep sa se ingalbeneasca, se adauga 2 linguri de orez ales si spalat. Se lasa sa se traga si orezul, se stinge cu putina apa, apoi se amesteca cu carnea, se adauga verdeata tocata marunt, sare si un praf de piper. Se desfac foliile de la o capatana de varza dupa ce a fost spalata cu apa rece. Se taie frunzele in bucati potrivite de mari, cu care invelim carnea pentru sarmale. Adevaratele sarmale moldovenesti se fac mici ca o nuca. Varza ramasa neintrebuintata la sarmale, se taie ca taiteii mai grosi. Se pune un strat de varza in cratita, apoi se aseaza sarmalele una langa alta si un al doilea rand, daca avem mai multe. Intre randuri se pot aseza felii de rosii. Deasupra se pune inca un strat de varza taiata. Se pune apa, se adauga putin bulion de rosii sau de ardei, si o lingura buna de untura. Se lasa sa fiarba bine, apoi se da la cuptor, la foc potrivit, si se tin pana scade zeama atat cat trebuie. Sarmalele sunt mult mai bune incalzite, de asta e mai bine sa fie facute de pe o zi pe alta.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

Daca as fi vazut mai intai pozele as fi zis ca este o reteta destul de complexa si nu m-as fi bagat, dar s-a dovedit a fi...

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii