Sarmale cu varza acra

Se curata carnea de pielite, se taie felii si se da prin masina de tocat impreuna cu cepele curatate si cartofii curatati si spalati in mai multe ape.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de carne de porc
  • 2 cartofi
  • 2 cepe mari
  • 1 ceasca de orez
  • 1 lingura de bulion
  • 1 lingura de untura
  • 2 verze mijlocii
  • sare
  • piper macinat
  • 1 felie de sorici

Mod de preparare

Se curata carnea de pielite, se taie felii si se da prin masina de tocat impreuna cu cepele curatate si cartofii curatati si spalati in mai multe ape. Se adauga orezul ales si spalat, se sareaza si se pipereaza, apoi se omogenizeaza cu o lingura de bulion sau cateva rosii taiate felii si curatate de pielite.

Varza acra se lasa in apa rece o ora, se desface foaie cu foaie, se inlatura partea alba si se foloseste doar partea moale. Se umplu sarmale, se pun intr-un vas adanc in care s-a asezat deja un strat de varza tocata si felii subtiri si sorici. Deasupra sarmalelor se pune un alt strat de varza tocata, se acopera cu apa calda si se tin pe foc mic. Dupa ce dau in clocot, sarmalele se pun sa scada la cuptor. Se adauga o lingura de untura la fiert, pentru ca grasimea de porc inmoaie varza si face sarmalele mai

gustoase.

Daca se foloseste varza dulce, aceasta se desface foaie cu foaie, se opareste zece minute in apa care clocoteste si se scoate pe o farfurie. Cind foile de varza s-au racit, se inlatura partea alba si se foloseste numai foaia subtire. Sarmalele acestea se fierb cu bors acru si se coloreaza cu rosii taiate felii sau cu o lingura mare de bulion.
Sarmalele se servesc calde, cu smantana si mamaliguta fierbinte.

Alte retete romanesti:

Tocanita de pui Ciorba radauteana Ciorba de burta

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Steluțe sărate a la Timea

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...

Steluțe sărate a la Timea
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca