Sarmale de vara

Sarmalele de vara se servesc cu mamaliguta si smantana. Sunt foarte bune si usor de pregatit. Se fac in frunze de varza proaspata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • frunze de varza proaspata
  • 1 l de bors
  • sare
  • Umplutura se face din:
  • 300 g carne de vitel
  • 300 g carne de porc
  • 300 g carne de manzat
  • 300 g costita afumata
  • 300 g piept de pui
  • 3 cepe tocate
  • 2 linguri de untura de pasare
  • 2 ardei tocati
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 2 legaturi de marar tocat
  • o cana de orez
  • 2 oua si
  • 2 felii de franzela

Mod de preparare

Aceste sarmale se fac vara, deoarece se invelesc in frunze de varza proaspata. Pentru o aroma deosebita puteti incerca sa faceti sarmalele in frunze de zmeura, tei sau stevie.

Se pune la fiert 1 l de bors cu sare si oparim pe rand frunzele. Umplutura se face din 300 g carne de vitel, 300 g carne de porc, 300 g carne de manzat, 300 g costita afumata, 300 g piept de pui, care se toaca prin masina. 3 cepe tocate marunt se calesc in 2 linguri de untura de pasare; adaugam 2 ardei tocati, 2 linguri de pasta de tomate, sare, piper, 2 legaturi de marar tocat, o cana de orez spalat bine, 2 oua si 2 felii de franzela inmuiata in apa. Pentru un gust mai aromat, putem pune o lingura de Secretul Gustului de zarzavat.
Invelim sarmalele si le asezam in vas de lut sau intr-o cratita unsa cu ulei si cu crengute de cimbru uscat, apoi asezam sarmalele pe sortimente de frunze, iar deasupra punem felii de rosii si suc de rosii si doua cani de vin alb. Acoperim vasul cu frunze, apoi dam la cuptor, timp de o ora


Sarmalele de vara se servesc cu mamaliguta si smantana.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu struguri

Un desert simplu si gustos.

Tarta cu struguri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca