Sarmale in foi de vita cu arpaca si orez

Pentru sarmale in foi de vita cu arpaca si orez foile de vita se curata de codite, se spala, se oparesc in apa clocotita cu sare si se racesc.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 150 g
  • carne de vita - 250 g
  • untura - 25 g
  • ceapa - 75 g
  • orez - 75 g
  • arpacas - 75 g
  • foi de vita - 150 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • iaurt - 100 g
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru sos:
  • ulei - 50 ml
  • faina - 25 g
  • morcovi - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • telina radacina - 50 g
  • bors - 500 ml
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale in foi de vita cu arpaca si orez foile de vita se curata de codite, se spala, se oparesc in apa clocotita cu sare si se racesc. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se inabusa in untura cu 25 ml apa si se raceste. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii. Orezul si arpacasul se aleg de impuritati, se spala, se fierb pe jumatate in apa cu sare, se scurg. Carnea se spala, se taie bucati, se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa inabusita. Patrunjelul si mararul verde se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Carnea tocata se amesteca bine cu sare, piper, patrunjel verde, arpacas si orez. Aceasta compozitie se imparte in bucati. Fiecare bucata se aseaza pe cate o foaie de vita, se ruleaza, iar capetele se introduc in interior. Sosul se prepara astfel: ceapa se inabusa in ulei cu 25 ml apa, se adauga morcovii, telina si se continua inabusirea. Se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, bors si sare. Se fierb cca 15 minute si se paseaza peste sarmalute. Sarmalutele se fierb impreuna cu sosul la foc moderat cca 20-25 minute, cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii se adauga marar.

Sarmalele in foi de vita cu arpaca si orez se servesc calde, cu iaurt deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii