Sarmale in foi de vita cu arpaca si orez

Pentru sarmale in foi de vita cu arpaca si orez foile de vita se curata de codite, se spala, se oparesc in apa clocotita cu sare si se racesc.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 150 g
  • carne de vita - 250 g
  • untura - 25 g
  • ceapa - 75 g
  • orez - 75 g
  • arpacas - 75 g
  • foi de vita - 150 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • iaurt - 100 g
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru sos:
  • ulei - 50 ml
  • faina - 25 g
  • morcovi - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • telina radacina - 50 g
  • bors - 500 ml
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale in foi de vita cu arpaca si orez foile de vita se curata de codite, se spala, se oparesc in apa clocotita cu sare si se racesc. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se inabusa in untura cu 25 ml apa si se raceste. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii. Orezul si arpacasul se aleg de impuritati, se spala, se fierb pe jumatate in apa cu sare, se scurg. Carnea se spala, se taie bucati, se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa inabusita. Patrunjelul si mararul verde se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Carnea tocata se amesteca bine cu sare, piper, patrunjel verde, arpacas si orez. Aceasta compozitie se imparte in bucati. Fiecare bucata se aseaza pe cate o foaie de vita, se ruleaza, iar capetele se introduc in interior. Sosul se prepara astfel: ceapa se inabusa in ulei cu 25 ml apa, se adauga morcovii, telina si se continua inabusirea. Se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, bors si sare. Se fierb cca 15 minute si se paseaza peste sarmalute. Sarmalutele se fierb impreuna cu sosul la foc moderat cca 20-25 minute, cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii se adauga marar.

Sarmalele in foi de vita cu arpaca si orez se servesc calde, cu iaurt deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone

Un preparat care urmareste structura clasica de lasagna: straturi bine delimitate cu sos delicios de carne, toate ascunse sub...

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca