Sarmalute in foi de spanac

Pentru sarmalute in foi de spanac carnea se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. Spanacul se curata de cotoare, se spala bine si se opareste in apa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 250 g
  • carne de porc - 150 g
  • spanac - 1
  • 3 kg
  • ceapa - 75 g
  • untura/ulei - 25 g (ml)
  • orez - 100 g
  • smantana - 100 g
  • sare de lamaie - 1 g
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru sos:
  • untura/ulei - 50 g (ml)
  • faina - 50 g
  • ceapa - 75 g
  • telina radacina - 50 g
  • bors/sare de lamaie - 500 ml/1 g
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmalute in foi de spanac carnea se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. Spanacul se curata de cotoare, se spala bine si se opareste in apa clocotita cu sare de lamaie (pentru a-si mentine culoarea). Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste, se scurge de apa, apoi se raceste in apa rece. Faina se cerne. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Ceapa se inabusa in 25 g untura sau ulei cu 25 ml apa, se amesteca cu carnea tocata, orez, marar verde, sare si piper. Din aceasta compozitie se portioneaza sarmalute si se invelesc in foi de spanac. Sarmalele se aseaza in cratita, lasandu-se loc liber de jur imprejur. Sosul se prepara astfel: ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, telina si sare. Se fierbe 10 minute. Se strecoara peste sarmalute, se adauga bors sau sare de lamaie si se fierb la foc mic cca 25 minute, se adauga marar verde si se mai fierb 5 minute.

Sarmalutele in foi de spanac se servesc calde, cu smantana deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu struguri

Un desert simplu si gustos.

Tarta cu struguri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca