Sarmalute in foi de spanac

Pentru sarmalute in foi de spanac carnea se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. Spanacul se curata de cotoare, se spala bine si se opareste in apa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 250 g
  • carne de porc - 150 g
  • spanac - 1
  • 3 kg
  • ceapa - 75 g
  • untura/ulei - 25 g (ml)
  • orez - 100 g
  • smantana - 100 g
  • sare de lamaie - 1 g
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru sos:
  • untura/ulei - 50 g (ml)
  • faina - 50 g
  • ceapa - 75 g
  • telina radacina - 50 g
  • bors/sare de lamaie - 500 ml/1 g
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmalute in foi de spanac carnea se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. Spanacul se curata de cotoare, se spala bine si se opareste in apa clocotita cu sare de lamaie (pentru a-si mentine culoarea). Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste, se scurge de apa, apoi se raceste in apa rece. Faina se cerne. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Ceapa se inabusa in 25 g untura sau ulei cu 25 ml apa, se amesteca cu carnea tocata, orez, marar verde, sare si piper. Din aceasta compozitie se portioneaza sarmalute si se invelesc in foi de spanac. Sarmalele se aseaza in cratita, lasandu-se loc liber de jur imprejur. Sosul se prepara astfel: ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, telina si sare. Se fierbe 10 minute. Se strecoara peste sarmalute, se adauga bors sau sare de lamaie si se fierb la foc mic cca 25 minute, se adauga marar verde si se mai fierb 5 minute.

Sarmalutele in foi de spanac se servesc calde, cu smantana deasupra.


Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Parteneri
Bucataras.RO

Cuiburi de viespi cu cocos si ciocolata

  Sunt delicioase, parfumate, insiropate... 

Cuiburi de viespi cu cocos si ciocolata
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa