Sarmalute in foi de stevie

Pentru sarmalute in foi de stevie carnea se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. stevia se curata de cotoare, se spala in mai multe ape reci.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 250 g
  • carne de vita - 150 g
  • stevie - 1
  • 3 kg
  • untura/ulei - 25 g (ml)
  • orez - 100 g
  • smantana - 100 g
  • sare de lamaie - 1 g
  • marar verde - 1 legatura
  • ceapa - 75 g
  • sare dupa gust
  • Pentru sos:
  • untura/ulei - 50 g (ml)
  • faina - 50 g
  • ceapa - 75 g
  • telina radacina - 50 g
  • bors/sare de lamaie - 500 ml/1 g
  • marar verde - 1 legatura
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmalute in foi de stevie carnea se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. stevia se curata de cotoare, se spala in mai multe ape reci, se opareste cu apa clocotita cu sare si lamaie (pentru a-si mentine culoarea). Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se scurge de apa. Borsul se fierbe si se strecoara. telina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala, se opareste, apoi se raceste in apa rece. Faina se cerne. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se inabusa in 25 g untura sau ulei cu 25 ml apa, se amesteca cu carne tocata, orez, marar verde, sare si piper. Din aceasta compozitie se portioneaza sarmalute si se invelesc in foi de stevie. Sarmalutele se aseaza in cratita de jur imprejur, lasandu-se mijlocul liber. Sosul se prepara astfel: ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa rece, telina, sare si se fierb 10 minute. Se strecoara peste sarmalute, se adauga bors sau sare de lamaie si se fierb la foc mic cca 25 minute, se adauga marar verde si se mai fierb inca 5 minute.

Sarmalutele in foi de stevie se servesc calde, cu smantana.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Văzusem anul trecut pe FB, în primăvară, o tartă frumos decorată cu ghiocei și de-atunci mi-a rămas gândul...

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca