Sarmalute in foi de vita cu carne de vita

Carnea se toaca impreuna cu ceapa. Intr-un vas se pun carnea, ceapa, orezul, jumatate din cantitatea de marar tocat, piper si sare. Se amesteca pana s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne de vita
  • 200 gr smantana
  • 50 gr faina
  • 100 gr orez
  • 100 ml ulei
  • 150 gr ceapa
  • 30 foi de vita
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 legaturi marar
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Carnea se toaca impreuna cu ceapa. Intr-un vas se pun carnea, ceapa, orezul, jumatate din cantitatea de marar tocat, piper si sare. Se amesteca pana se leaga si se imparte in portii de circa 30 gr. In fiecare foaie de vita se ruleaza cate o portie de compozitie si se introduc apoi capetele in interior. Intr-o tava se asaza sarmalele, se pune jumatate din cantitatea de suc de rosii si se completeaza cu apa pana se acopera sarmalele. Se introduc apoi in cuptorul incins, pentru o ora. Separat, uleiul se amesteca impreuna cu faina si se subtiaza cu sucul de rosii si putina apa. Se adauga apoi sarea, piperul si restul de marar si se toarna peste sarmale. Se mai tin la cuptor circa 20 de minute.
Sarmalutele se servesc cu smantana.

Alte retete culinare:

Curcan umplut

Muschi de porc la cuptor

Rulada de porc

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...