Sarmalute in foi verzi

Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa fiarta, apoi se amesteca cu orezul, putina sare si uleiul. Foile verzi se spala, se curata si se o

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr. carne
  • 30 gr. orez
  • 10-12 foi de vita
  • 15 gr. ulei
  • marar
  • o lingurita zeama de lamiie
  • sare
  • o lingura iaurt
  • 1/2 ceapa fiarta
  • cimbru

Mod de preparare

Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa fiarta, apoi se amesteca cu orezul, putina sare si uleiul. Foile verzi se spala, se curata si se oparesc. Se imparte apoi carnea in foile oparite, se formeaza sarmalele si se aseaza intr-o craticioara cu cimbrul si mararul. Se acopera cu apa calda si se fierb acoperite, la foc incet. In timpul fierberii se adauga borsul fiert separat, cu care se continua fierberea pina cind sint bine patrunse in interior. Daca se acresc cu zeama de lamiie, aceasta se adauga la urma.
Se servesc cu iaurt

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite cu ricotta si ton

Aceasta reteta, este una din acele retete ce poate fi pregatita fie pentru a fi luata la pachet, pentru cei dragi, pentru...

Clatite cu ricotta si ton
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca