Scaloppine al marsala (fileuri cu vin)

Se pune la topit untul (50 gr) intr-o tigaie. Apoi se trece carnea prin faina. Feliile de carne de vitel foarte frageda, se se pun la prajit in unt,

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50+ 20gr gr. unt
  • faina
  • 6 felii carne de vitel (frageda
  • roz la culoare)
  • 1/2 pahar apa
  • 1/2 pahar vin Marsala (vin dulce licoros)

Mod de preparare

Se pune la topit untul (50 gr) intr-o tigaie.

Apoi se trece carnea prin faina.

Feliile de carne de vitel foarte frageda, se se pun la prajit in unt, sunt suficiente 3 minute pe o parte si 3 pe alta pentru ca aceasta carne e foarte frageda.

Dupa ce sunt prajite se pun intr-o farfurie si in uleiul din tigaie se adauga o jumatate de pahar de apa si o jumatate de pahar de Marsala (e un vin dulce lichioros din familia Porto sau ce engleza Sherry - nu stiu cum se scrie - poate, varianta romineasca asemanatoare ar fi lacrima lui Ovidiu). Se mai adauga 20 gr unt. Eu la faza asta am folosit un truc pentru ca mi se parea prea lichid sosul si am aruncat rapid o lingurita de faina de orez si s-a ingrosat imediat.

Acest sos se toarna peste feliile de carne.
Pofta buna!

Reteta Scaloppine al marsala a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vitel gasiti aici:

Antricot de vitel in staniol,

Rulouri de carne de vitel,

Rulade de vitel cu busuioc

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...