Snitzel din carne tocata cu cascaval

Pentru snitzel din carne tocata cu cascaval carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca ½ ora.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. carne tocata slaba
  • 2 oua
  • 200 grame cascaval de vaca (dat pe razatoarea mare)
  • sare si piper dupa gust
  • faina (cca 150 gr.)
  • 1 ou batut bine
  • 3 linguri de lapte
  • pesmet (400 gr)

Mod de preparare

Pentru snitzel din carne tocata cu cascaval carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca ½ ora. Apoi se formeaza (cu mana umeda) mingi din preparatul de mai sus, care se turtesc putin in palma, apoi se trec prin faina, apoi prin oul batut cu lapte, iar in final prin pesmet. In momentul in care se trec prin pesmet, se preseaza atent, in asa fel incat mingea de preparat (carnea) va deveni un snitzel de dimensiune palmei si grosimea degetului mic. Este bine sa executati aceasta operatiune in tava mare de aragaz. In acest fel, veti avea suficient spatiu pentru a lucra cu preparatul prin pesmet.

Se aseaza pe planseta, unul langa celalalt si se lasa la frigider 2 ore. Se prejesc in tigaia incinsa, cu putin ulei, avand grija sa se intoarca de doua-trei ori pe fiecare parte , cate 2 minute.

Se poate prepara cantitate dubla, si se pot pastra la congelator, neprajite. Cand se vor servi, e bine a fi scoase din congelator cu 2-3 ore inainte de prajire.

Din 1 kg carne, vor rezulta 12 buc. snitzel cu branza.


Se serveste calde cu pilaf de orez, couc-cous, pireu de cartofi, sufleu de conopida, varza calita, cartofi natur, ghiveci de legume, cartofi gratinati, la alegere.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...