Somon la cuptor

Se incalzeste cuptorul, se unge bine tava cu ulei de masline si in ea se aseaza somonul, bine condimentat cu sare, piper, ghimbir si condimente pentr

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600g file de somon
  • 3 portocale
  • o lamaie
  • 100 gr masline verzi si negre
  • broccoli
  • un praz
  • un ardei gras rosu
  • morcovi
  • ulei de masline
  • un pahar de vin alb
  • sare
  • piper
  • amestec de condimente pentru peste
  • ghimbir macinat
  • patrunjel
  • pastai de fasole verde
  • 100g de margarina

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul, se unge bine tava cu ulei de masline si in ea se aseaza somonul, bine condimentat cu sare, piper, ghimbir si condimente pentru peste. Deasupra somonului aruncam: maslinele, bucatele de margarina, 2 portocale si lamaia taiate felii (eu am taiat doar o portocala jumate, cealalta jumatate am stors-o peste somon), mult patrunjel si se da la cuptor. Se lasa in cuptor cca 15 minute, la foc mediu, dupa care se scoate, se adauga jumatate din paharul de vin si se acopera cu folie de aluminiu, dupa care se reintroduce la cuptor .

Intre timp se prepara legumele: intr-o cratita mai mare se incinge restul de margarina si se calesc pastaile de fasole verde, prazul taiat rondele si ardeiul taiat felii, peste care se pune verdeata uscata. Separat se pun la fiert cei doi morcovi curatati si taiati bucatele si broccoli in buchetele. Se lasa sa fiarba cca 15 minute, apoi broccoli se scoate de la fiert si se muta peste celalalte legume si o data cu el se toarna si cealalta jumatate de pahar de vin, plus a treia portocala taiata felii si se calesc impreuna. Morcovul se mai lasa sa fiarba putin.

Dupa circa 40 de minute de cand l-am introdus in cuptor, somonul este gata si o data cu el sunt gata si legumele. Mai trebuie doar sa scoatem morcovii de la fiert si cu ajutorul robotului de bucatarie se fac pireu.


Se serveste cald cu piureul de legume sau cu alta garnitura la alegere.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii