Sos de verdeata cu friptura de manzat

Carnea se spala si se curata de pielite, se taie felii si se zvanta intr-un prosop curat. Fiecare felie se prajeste in ulei incins, intorcand-o des,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne de manzat
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 pahar de vin alb
  • usturoi
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Carnea se spala si se curata de pielite, se taie felii si se zvanta intr-un prosop curat. Fiecare felie se prajeste in ulei incins, intorcand-o des, pana se rumeneste bine. Se scot feliile de carne pe un platou, se sareaza si se pipereaza, dupa gust, pe ambele parti. Sosul obtinut din uleiul in care s-a prajit carnea si un pahar de vin alb se condimenteaza cu usturoi pisat si se coloreaza cu verdeata tocata. Se lasa pe foc mic un sfert de ora, apoi se toarna peste friptura.

Se serveste cu garnitura de legume tinere.

Alte retete culinare:

Lasagna

Musaca de vinete

Zacusca cu ciuperci

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Crochete din cartofi și cașcaval

Crochetele din cartofi și cașcaval pot constitui un aperitiv gustos, sau o garnitură deosebită, pentru un fel principal....

Crochete din cartofi și cașcaval
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea