Spaghete cu chiftele

Spaghetele se introduce in apa fiarta cu putina sare si ulei. Se lasa sa fiarba la foc mic pentru putin timp, sa devina "al dente”, adica

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Spaghete cu chiftele

Ingrediente

  • ½ kg piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 1 morcov
  • Cativa catei de usturoi
  • Verdeata
  • Condimente (curry
  • boia
  • condimente pentru pui)
  • Putina menta proaspata
  • 1 felie paine inmuiata in lapte si stoarsa
  • spaghete
  • Sare
  • Piper
  • Vegeta
  • Pentru sos:
  • Cateva fire de ceapa verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • Rosii in sos
  • Cimbru
  • Busuioc proaspat
  • Vegeta
  • Condimente

Mod de preparare

Spaghetele se introduce in apa fiarta cu putina sare si ulei. Se lasa sa fiarba la foc mic pentru putin timp, sa devina "al dente”, adica fierte pe jumatate. Cand sunt gata se pun in strecuratoare, se stropesc cu putin ulei de masline si apa rece. Carnea tocata se amesteca cu oul, painea, usturoiul, niscaiva condimente, putina menta tocata, verdeata si morcovul. Se formeaza chiftele si se prajesc sau se coc la cuptor. Se caleste ceapa in putin ulei incins, se adauga condimente si rosiile pasate. Adaugam chiftelutele prajite si mai lasam 10 minute sa se intrepatrunda aromele.


Lasam sa se lege putin sosul si servim impreuna cu spaghete.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...